понеделник, 25 януари 2010 г.

Gigabyte е почти готова с върховия си модел за Socket LGA 1156


Gigabyte е почти готова с разработката на своето предложение от висок клас дънни платки използващи Socket LGA 1156. Моделът за който става въпрос е Gigabyte GA-P55A-UD7, който се очаква да бъде пуснат съвсем скоро на пазара.

Първите снимки на въпросната дънна платка се появиха в мрежата още през месец ноември миналата година, но очевидно от Gigabyte са решили да подложат платката на своеобразен „фейслифт" преди официалното й влизане в продажба. Както може да се види от снимките финалната версия е претърпяла известни промени, сред които са наличието на поддръжка на SATA 6Gbps и USB 3.0. Последната версия на GA-P55A-UD7 ще се предлага окомплектована с четири PCI-Express 2.0 x16 слота вместо първоначално очакваните три броя.


И четирите слота са свързани с бридж чип Nvidia nForce 200 PCI-E, който на свой ред е свързан към процесора. Освен двете х16 връзки (възможна е и конфгурация от 4х8) допълнителен чип осигурява необходимите PCI-Express връзки за работата на USB 3.0 и SATA 6Gbps. Охлаждането на чипсета на дънната платка става чрез разработеният от Gigabyte охладител даващ възможност да се използва както водно охлаждане, така и въздушно.

Освен споменатите USB 3.0 и SATA 6Gbps Gigabyte GA-P55A-UD7 разполага също така с вградена гигабитова мрежова карта, осемканално HD аудио както и S/PDIF конектори. Засега все още не е ясна цената на която ще се предлага този модел на Gigabyte.

Няма коментари:

Публикуване на коментар