сряда, 13 януари 2010 г.

ASRock представи дъно с Nvidia ION и процесор Intel Atom 330


ASRock разкри подробности около едно от новите си предложения, което очевидно е насочено към популяризиране на платформата Nvidia ION използвана при неттоп системите. Въпросният модел е базиран на споменатата платформа ION плюс процесор Intel Atom 330 като цялата платка е във формат Mini-ITX. Интересното при това предложение е използваният тип памет – DDR3 1066 MHz, превръщаща го в една от платформите с най-бърза памет и подобен процесор на пазара.

Паметта ще работи в двуканален режим, като максималният обем който може да се инсталира е 4GB в модули с обем 2GB, тъй като дъното разполага само с два слота за памет. Процесорът представлява физически двуядрен Intel Atom 330 с поддръжка на HyperThreading, което му позволява едновременното изпълнение на четири паралелни нишки. Охлаждането на процесора е пасивно чрез алуминиев радиатор, докато за охлаждането на чипсета се използва радиатор и вентилатор.

Вградената в чипсета графична карта е Nvidia GeForce 9400M, като самият чипсет осигурява четири SATA 3Gbps порта и допълнителен PCI-Express 2.0 x16 слот за външна видеокарта. Освен тези особености сред другите характеристики на дъното са наличието на гигабитова мрежа, осемканален HD звук, DVI-D/D-Sub/HDMI конектори както и поддръжката на Full HD видеоплейбек благодарение на вградената видеокарта.
За изработката на модела са използвани полимерни кондензатори с високо качество, което значително удължава живота и безпроблемната работа. Засега все още не е ясно каква ще е цената на въпросното дъно, както и кога ще е налично в продажба.

Няма коментари:

Публикуване на коментар