понеделник, 25 януари 2010 г.

Първи снимки на MSI Radeon HD 5870 Lightning




Guru3D показаха снимки на бъдещият MSI Radeon HD 5870. Снимките са изпратени от анонимен източник. Интересен PR похвати ползват компаниите в днешно време… Това обаче е тема на друг разговор. Новината е, че изглежда от MSI вече са почти готови с финалният продукт, факт който само може да ни радва, защото обикновено видеокартите със собствен дизайн на компанията почти винаги предоставят най-добрите възможности за оувърклок в сравнение с конкурентните модели от други производители.




Все още не се знаят точните характеристики на картата, но както по-рано съобщихме (размишлявайки върху дизайна на печатната платка), видеокартата ще разполага с 12+3 фазен регулатор на напрежението на ядрото и паметта захранвани от два осем пинови PCI-E захранващи куплунга, места за измерване на напрежението на ядрото и паметта, светодиоди означаващи кои са активните вериги, а също така и висококачествени дросели и кондензатори (така наречените “Military Class Chokes and CAPs”). В този клас видеоконтролери вече наистина има смисъл от ползването на подобни компоненти, а не в класа на GeForce GT240 или Radeon HD5670 ;).

Всички по-горе изброени характеристики предполагат, че новият модел на MSI ще бъде “любима и желана играчка” за всички ентусиасти и оувърклокъри. Видеокартата ще разполага със стандартните за модела изходи за дисплеи – два DVI и по един HDMI и Display Port изходи.

Няма коментари:

Публикуване на коментар