петък, 15 януари 2010 г.

Форумисти уличиха наркоман от Белия дом


Чиновникът сам вкарал вълка в кошарата, като публикувал анонимен пост

Интернет средата вече се утвърди като инструмент за компромати и доказателства по съдебни дела. Една от интересните истории напоследък с участието на "мрежата" изобличи служител на Белия дом в употреба на наркотици.

Чиновникът от администрацията на Обама сам вкарал вълка в кошарата. Бидейки анонимен във форума на 4chan.org, той написал, че твърдо дълго се е застоял в работата и все така не може да си тръгне. Освен това, публикувал и фотография, на която се виждат три нишки кокаин и бръснарско ножче.

Няма да ви кажа къде работя, защото така или иначе не бихте ми повярвали, написал загадъчно анонимникът.

Снимката била направена с iPhone, който обаче с помощта на GPS модул може да покаже географските координати на своя притежател. От това се възползвали други анонимни участници във форума. По EXIF данните на фотографията те установили, че нейният автор се намира във Вашингтон, и по-точно в Белия дом.

Форумът 4chan е известен със своите акции, при които анонимността е изрично условие. По-рано този месец сайтът организира мащабна кампания по публикуване на порнографско съдържание в YouTube. Акцията беше провокирана от блокирането на акаунта на 8-годишен малчуган.

Няма коментари:

Публикуване на коментар