петък, 22 януари 2010 г.

Microsoft най-сетне ъпдейтна браузера си


Коригирана е критична уязвимост, широко дискутирана напоследък

Днес Microsoft пусна извънереден бюлетин за сигурността MS10-002 във връзка с наскоро разкрити опасни уязвимости в браузера й - Internet Explorer.

Всички потребители, които използват поддържани версии на Windows и Internet Explorer, трябва да инсталират ъпдейта възможно най-скоро, подчертава корпорацията в извънредно прес-съобщение. Това трябва да им осигури защита от всички атаки, познати досега, и широко дискутираните в последни дни.

''В резултат на високата сигурност и ниво на защита на Internet Explorer 8 потребителите, които го използват, не са засегнати от досега познатите атаки", казва компанията от Редмънд, но все пак препоръчва и на тях да инсталират новия ъпдейт. Преди дни Microsoft призова потребителите, които ползват по-стари версии на браузера, да мигрират към IE 8.

''За съжаление наш продукт бе употребен с недоброжелателна цел. Microsoft ще продължи да работи с Google, други компании от индустрията и заинтересованите институции, за да се разследва ситуацията", заключава прес-съобщението.

Няма коментари:

Публикуване на коментар