четвъртък, 14 януари 2010 г.

ATI продаде двумилионната си DirectX 11 видеокарта


Само три месеца след официалното представяне на новата фамилия графични карти поддържащи DirectX 11 от страна на ATI компанията обяви, че е произвела и пласирала два милиона броя от тях. Според официалното изявление на компанията тази бройка е достигната вчера, като не се пояснява кои модели преобладават сред продадените от компанията бройки.

По думите на Рик Бергман, главен вицепрезидент и генерален мениджър на продуктовата гама в AMD: "Преди 15 седмици ние представихме ATI Radeon HD 5800 пред света – първият модел видеокарта поддържаща DirectX 11 и притежаваща изключително мощни възможности като технологията ATI Eyefinity и DirectCompute 11. През последните месеци ние произведохме и продадохме десетки хиляди графични процесори на нашите партньори, които от своя страна ги превърнаха в графични карти за потребителите. След представянето на мобилната версия на ATI Mobility Radeon HD 5000 все повече потребители ще могат да се възползват от мощността на новото поколение продукти."

Към момента продуктовата линия от DirectX 11 графични карти на ATI се състои от доста богата гама модели покриващи както върховият, така и средният и бюджетен пазарен сегмент. Постигането на подобен брой пласирани видеокарти едва три месеца след представянето на гамата е доста сериозен успех, още повече на фона на ниските добиви на чиповете произвеждани по 40nm процес от страна на TSMC.

Няма коментари:

Публикуване на коментар