събота, 16 януари 2010 г.

Масови съкращения в Sun след сливането с Oracle?


UBS: Половината от служителите може да останат на улицата

Има вероятност Oracle да съкрати близо половината от екипа на Sun Microsystems през следващите няколко седмици, след като най-сетне приключи сделката за придобиването й, сочи прогноза на UBS AG.

По данни на Internet News, Sun е заявила на служителите си с вътрешно писмо, че твърдението е „абсолютно невярно“.

Според сайта Internet News, който се позовава на „източници, близки до сделката“, значителните съкращения са не само вероятни, но почти сигурни и то още в мига, в който сделката бъде реализирана.

Подобни съкращения не са неочаквани, анализира изданието. Предвид обичайното припокриване на функции, което се получава при такива мащабни сливания, и предвид разбирането, че „Sun има твърде много „научни проекти“ и усилия, които не водят до приходи“, съкращенията биха били сигурни. Обхватът им обаче изобщо не е ясен.

Според Бренд Тил от UBS, Oracle е планирала да съкрати 13 800 служители на Sun през идните седмици. Към септември общият брой на работещите в компанията беше около 27 души, по данни на щатската Комисия по ценните книжа.

Всичко, което пречи на приключването на сделката в момента, е очакваното становище на Европейската комисия. Има изгледи обаче то да бъде в полза на „оракула“. Крайният срок за вземането на решение е 27 януари. Според източниците на InternetNews.com обаче одобрението може да стане факт още идната седмица, на 19 януари.

Няма коментари:

Публикуване на коментар