събота, 16 януари 2010 г.

Apple плаши със съд блогъри

Скандална обява раздразни Купертино

Дни след като известният блог Valleywag обяви, че дава 100,000 долара за екземпляр на очаквания епълски таблет, компанията от Купертино упражни натиск върху сайта.

Юристът Майкъл Спилнър, нает от Apple, е поискал Valleywag да свали обявата. В писмото си представителят на "ябълката" посочва, че цялата информация за таблет компютъра се явява търговска тайна на Apple и разгласяването й ще доведе до съдебно преследване, съобщи techradar.com

Блогърите от Valleywag обаче са приели това заявление на Спилнър като най-доброто доказателство за съществуване на таблета. Ето защо те са решили да наградят юриста на Apple като първия човек, предоставил достоверни сведения за устройството.

Valleywag ще изпрати на Спилнър диск с филма Legally Blonde 2, предплатена карта Zune Marketplace за $25 и комплект кухнески ножове.

Ръководството на блога не възнамерява да се откаже от своето обещание пред аудиторията и е готово да възнагради щедро всеки, който предостави автентични снимки, видео или самия таблет. Наградите варират от 10,000 до 100,000 долара.

Няма коментари:

Публикуване на коментар