четвъртък, 14 януари 2010 г.

Започна регистрацията за "Дни на Майкрософт 2010"


Стартира и национален конкурс за разработчици

Най-голямата техническа конференция в България - Дни на Майкрософт 2010, ще се проведе за девети път на 30 и 31 март в кино „Арена Младост”, съобщи софтуерната компания. Регистрацията за конференцията стартира на 11 януари на официалния сайт на събитието msbgregistration.com.

Основен акцент по време на Дни на Майкрософт 2010 ще бъдат новите платформи и технологии за разработка на софтуер като Visual Studio 2010, Team Foundation Server 2010 и .NET Framework 4.

Ще бъде изградена и специална безплатна експо зона, отделно от тази за регистриралите се участници. Последните ще имат възможност да посетят около 40 технически лекции, изнесени от водещи български и чуждестранни специалисти в областта на информационните технологии.

Като част от инициативата, Майкрософт България стартира за първи път Национален конкурс за разработчици. Участниците в надпреварата ще имат за задача да разработят софтуерно приложение от типа “Newsreader”, което набира все по-голяма популярност сред интернет потребителите.

Основното предимство на технологията е възможността за филтриране и получаване на новини по конкретна, предварително зададена от потребителя тематика, от точно определени и предпочитани информационни източници. По този начин приложението спестява време за търсенето им в безкрайния поток от информация, който интернет предлага.

Конкурсът не поставя възрастови ограничения, в него могат да участват всички. Срокът за предаване на предложения е 18 март 2010 г. Финалисти в конкурса ще бъдат авторите на трите най-добри разработки. Всеки от тях ще получи пропуск за конференцията Дни на Майкрософт 2010, а класираният на първо място ще заслужи и Голямата награда – Windows телефон от HTC.

Няма коментари:

Публикуване на коментар