четвъртък, 14 януари 2010 г.

Нов NVIDIA TEGRA процесор прави революция при таблетите


Потребителите от край време очакват да получат наистина портативни устройства, с висока резолюция и без компромис при използването им за достъп до интернет. Новите Tegra процесори на NVIDIA осигуряват това, комбинирайки светкавично бързо браузване, гледане на поточно видео с Full HD резолюция 1080p и Flash 10.1 ускорение, заедно с впечатляващ 3D интерфейс и време за работна на батерия измервано в дни.
“Без съмнение 2010-та ще бъде годината на таблетите и NVIDIA е единствената компания с процесор, който е специално разработен за тях “, заяви Тим Баджарин, президент Creative Strategies. “Новите Tegra процесори разполагат с уникален набор от функции, които са от критична важност за таблетите – възможност за бързо браузване с пълна обработка на страниците, без компромиси в графично отношение, бърз потребителски интерфейс и поддръжка за HD видео – всичко това комбинирано с време за работа на батерия дълго, колкото при мобилните телефони. “
Ключа към възможностите на Tegra се крие в наличието на осем независими процесора, включително и първият двуядрен процесор за мобилни приложения. Тези процесори се използват заедно или поотделно с цел да се оптимизира максимално енергопотреблението във всеки един момент. А благодарение на дизайна с ниската консумация на ток, Tegra може да осигури до 16 часа възпроизвеждане на HD видео или до 140 часа слушане на музика с едно зареждане на батерията.

Няма коментари:

Публикуване на коментар