четвъртък, 14 януари 2010 г.

ASUS показа Mini-ITX платка с процесор Intel Atom D510 и чипсет NM10


ASUS показа своята версия на дънна платка във форма Mini-ITX комбинирана с процесор от второ поколение на серията Intel Atom. Въпростната дънна платка е показана от компанията на изложението CES което се провежда в момента и носи името ASUS AT5NM10-I. При нея се използва двуядрен процесор Intel Atom D510 с тактова честота 1,66GHz.

Чипсетът на ASUS AT5NM10-I е разработеният от Intel чипсет специално за новата платформа с процесори Atom – Intel NM10, който може да се похвали със значително по-ниско ниво на консумация на енергия. Системата работи с DDR2-667MHz памет като за съжаление все още не се поддържа работа в двуканален режим. Благодарение на значително по-ниското ниво на консумация на енергия от страна на чипсета и процесора охлаждането на цялата система става само чрез радиатор без нужда от вентилатор.


Използваният от ASUS дизайн разчита на универсален радиатор обхващащ както процесора, така и чипсета на дъното. Самото дъно разполага с два слота за памет като максималният обем който може да се инсталира е 4GB. Дъното разполага с един PCI слот както и два SATA 3Gbps порта. На задния панел са разположени изводите на вградената графична карта (D-Sub), четири USB 2.0 порта, 100-мегабитова мрежова карта, шестканална аудио подсистема както и сериен, паралелен и PS/2 конектори за клавиатура и мишка.

Засега от ASUS все още не са разкрили каква ще е цената на новият модел както и кога той ще бъде пуснат в продажба.

Няма коментари:

Публикуване на коментар