събота, 16 януари 2010 г.

Дългогодишен шеф в Microsoft си тръгва


Бил Вехте, допринесъл за пускането на Windows 7, напуска софтуерната компания

След 19 години работа в Microsoft старшият вицепрезидент Бил Вехте напуска корпорацията в края на този месец. Вехте е човекът, изнесъл на гърба си най-голямата част от проекта за пускането на Windows 7.

Вехте влиза в компанията през 1990 г. като сътрудник - продуктов мениджър, работещ по тогавашния Microsoft Office. През тези близо две десетилетия е заемал различни постове, последният от които бе старши вицепрезидент на поделението за Windows бизнес, отговарящ за маркетинга на Windows – дейност, която той предаде в ръцете на Стивън Синовски през юли. По това време се очакваше Вехте да поеме нова позиция, но ето, че той напуска корпорацията.

Вехте иска да „ръководи бизнес по един по-цялостен начин“, според електронно писмо от шефа Стив Балмър до служителите на Microsoft.

Сред запомнящите се изяви на вицето е кампанията на Microsoft "Аз съм PC", която е своеобразен отговор на кампанията „Аз съм Mac" на Apple, както и „...управлението на разработването на няколко клиентски издания на Windows [включително Windows 98] и разработването и маркетинга на Windows Server 2003 и Small Business Server 2003".

Няма коментари:

Публикуване на коментар