петък, 22 януари 2010 г.

Nvidia отхвърли обвиненията относно PhysX


В отговор на отправеното от страна на AMD обвинение към Nvidia по отношение на нарочното спъване на софтуера за хардуерно ускоряване на физичните изчисления по такъв начин, че той да се изпълнява най-добре на собственият хардуер на компанията Nvidia съвсем логично обяви, че това не е истина.

Според думите на Надиим Мохамед, директор на отдела по продуктов мениджмънт на PhysX в Nvidia: "Това е поредното лъжливо обвинение отправено от служител на конкурентна на нас компания. Моят отговор е, че това е напълно невярно. Nvidia PhysX поддържа многоядрени процесори както и многонишково изпълнение на приложенията, точка. Нашите инструменти за разработка позволяват на партньорите ни да разработват техни версии на PhysX за игрите които проектират, както и да се възползват пълноценно от многоядрените процесори и техните възможности."


Г-н Мохамед е един от основните разработчици на PhysX още когато софтуерът се развиваше от Ageia и е един от работниците които несъмнено са най-добре запознати с технологията за ускоряване на физичните изчисления в игрите. Според неговите изявления още от времето на сливането между Nvidia и Ageia по основните положения на този софтуер не са правени никакви промени.

"Нашите PhysX SDK API са разработени по такъв начин, че контролът върху нишките се извършва изключително и само от разработчика на приложението, не от SDK функциите. Един от най-добрите примери за това е 3DMark Vantage, който може да използва до 12 нишки изпълняващи софтуерно PhysX. Това може много лесно да се провери от всеки потребител притежаващ многоядрен процесор и видеокарта с графично ядро от серията GeForce поддържащо PhysX. Нивото на поддръжка на многоядрена работа не се е променила изобщо от времето, когато PhysX се разработваше от Ageia. И за да отговоря напълно на обвиненията ще добавя, че ние в Nvidia изобщо не сме "тунинговали" многоядрената поддръжка на PhysX по такъв начин, че да може да се изпълнява специално и само в това приложение."

Няма коментари:

Публикуване на коментар