петък, 22 януари 2010 г.

Нов софтуер улеснява създаването на отчети


ARIS MashZone разтоварва ИТ отделите

Служителите във фирмите вече могат за броени минути да създават собствени табла с интерактивни отчети (MashApps). Това е постижимо със софтуера ARIS MashZone на IDS Scheer, който отскоро е достъпен на пазара.

Новият продукт улеснява ежедневните задачи, като интеграция и интерактивна визуализация на данни от различни източници, и допринася за прозрачност на взаимоотношенията вътре в компанията, уточниха от Интерконсулт България.

Използването на подобни аналитични приложения дава възможност за по-ефективен начин на работа и за по-бързо вземане на решения.

Служителите от различните отдели постоянно се сблъскват с един и същи проблем - трябва да обработят голямо количество информация, външна и вътрешна, необходима за вземане на решения. Взаимовръзките и зависимостите често не са ясни, което води до вземане на решения, базирани на неадекватна или погрешна информация.

Оценка на маркетингови кампании, доставки и ефикасност на продажбите, съответствие с различни договори за предоставяне на услуги (SLA), трябва да се поддържат актуални, според съответните изисквания. За да постигнат това, служителите на отделите се нуждаят от нови отчети, които традиционно се създават от ИТ отдела. Това често води до удължаване на времето, което служителите трябва да чакат, за да им бъде създаден отчетът, като в същото време натоварва с допълнителна работа ИТ отдела.

ARIS MashZone решава проблема, като дава възможност на служители без познания в програмирането да комбинират различни източници на данни, да ги анализират и визуализират под формата на атрактивни табла (MashApps).

Използвайки Web 2.0 технологии, "МешАп"-ите могат да бъдат споделяни или разработвани съвместно вътре в компанията. Оскъдната индивидуална гледна точка е заменена от интегриран поглед върху всичката релевантна и необходима информация за вземане на решения, като по този начин се запълва празнината между статичните таблици и отчети, от една страна, и нуждата от интерактивни, лесни за разбиране графики от друга.

Служителите вече не трябва да чакат за новите си отчети, а натоварването на ИТ отдела намалява. В допълнение, свързването на вътрешнофирмена информация с данни от публично достъпни източници и уеб услуги (например икономически данни, демографска и географска информация) предоставя ценна нова гледна точка и солидна основа за вземане на правилни бизнес решения.

Достъпна за сваляне е безплатна демо версия на ARIS MashZone. Сайтът на продукта съдържа видео обучения и галерии с различни примери. Оттам може да се поръча и платената версия на ARIS MashZone.

Даунлоуд: ARIS MashZone

Няма коментари:

Публикуване на коментар