петък, 15 януари 2010 г.

AMD ще добави поддръжка на стереоскопични 3D очила в Catalyst 10.1?


Към момента единствената компания поддържаща официално стереоскопични 3D очила за видеоигрите е Nvidia. Според непотвърдена информация обаче ATI планира да добави поддръжка на тази технология в следващата си версия драйвери Catalyst 10.1 които ще бъдат представени по-късно през месеца. Във въпросната версия на Catalyst ATI ще добави не само поддръжка на новите модели графични карти но и ще активира възможността за използване на стереоскопични 3D очила произвеждани от други фирми.

За целта потребителите ще трябва да разполагат с дисплей поддържащ честота на опресняване от поне 120Hz. Поддръжката на 3D стереоскопични очила ще включва моделите разработвани от Bit Cauldron, които към момента все още не са налични на пазара. На изложението CES AMD вече показаха работещи образци на графична карта от серията ATI Radeon HD 5000 работеща с прототипите на стереоскопични очила на Bit Cauldron, които се очаква да бъдат пуснати в продажба на пазара под различни марки през втората половина на тази година.


По думите на Джеймс Менц, СЕО на Bit Cauldron: "Моделите разработвани от нашата компанията работят безпроблемно заедно с графичните процесори на AMD осигурявайки най-доброто усещане за обем. В допълнение към това моделите ни могат да се използват в комбинация с 3D-Ready телевизори на няколко главни производителя. Очилата на Bit Cauldron използват радиосигнал по стандарта IEEE 802.15.4 за контролиране на процеса, докато предложенията на другите марки използват инфрачервена светлина. Достатъчно е само да излезете извън обхвата на контролера и моментално ще видите неконтролируемо мигане на очилата, докато нашите предложения работят безпроблемно навсякъде."

Няма коментари:

Публикуване на коментар