неделя, 6 юни 2010 г.

Очаква се скорошен дебют на нетбука Booklet 3G на Nokia у нас

Според официалната информация, Windows-базираното устройство ще бъде представено официално в България «след броени дни».


Представеният за пръв път през август миналата година нетбук Nokia Booklet 3G най после ще стане достъпен и за родните потребители, информират българските прес канали на финландската компания.


Мини-лаптопът е с портативно алуминиево шаси с дебелина под 2 см., а теглото на устройството е 1,25 кг. Booklet 3G е оборудван с 10-инчов екран с резолюция 1280х720, Intel Atom (Z530 на 1.6GHz) процесор, 1GB DDR2 системна памет и 120GB хард диск.


От компанията са предвидили широк набор от опции за свързване, включително 3G/ HSPA и Wi-Fi, който осигурява на потребителите високоскоростен достъп до Интернет, включително пакета на Nokia от Ovi услуги. Нетбукът е снабден също с HDMI порт за HD видео ,фронтално поставена камера за видео разговори, вграден Bluetooth модул и четец за SD карти. В машинката са интегрирани също GPS и A-GPS, както и фирменото приложение Ovi Maps.


За операционната система изборът ще е между Windows 7 Starter и Windows 7 Home Premium, а по отношение на цветовете вариантите са черно, светло синьо и бяло. Засега обаче не се съобщава каква ще е цената на
нетбука Nokia Booklet 3G у нас и дали изобщо ще се предлага самостоятелно. По всяка вероятност той ще бъде предлаган от мобилните оператори в пакет с някои от услугите им.

Източник: pcworld.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар