четвъртък, 27 май 2010 г.

Излезе Fedora 13

Участниците в проекта Fedora обявиха появата на тринадесетата версия на едноименната операционна Linux система, разработката на която се спонсорира от Red Hat. В новата версия е модернизиран инсталаторът, реализирано е автоматично инсталиране на драйвери за включване на печатащи устройства към компютъра, подобрени са средствата за настройка на мрежова връзка и е разширена поддръжката на уеб камери и друга периферия.

Освен това, във Fedora 13 са усъвършенствани инструментите за работа с Apple iPod, iPod Touch и iPhone, преработен е интерфейсът за управление на потребителски акаунти. В дистрибуцията е включена пилотна версия на файловата система Btrfs и експерименталния драйвер Nouveau за видеокартите на NVIDIA с поддръжка на 3D ускорение.

Сред другите по-забележими нововъведения на Fedora са интеграцията с Identi.ca и Twitter, мениджърът за снимки Shotwell, програмата за сканиране на документи Simple Scan и инструментите Deja-dup, осигуряващи създаване на резервни копия на данните. Освен всичко друго, повишена е общата стабилност на системата и са премахнати открити досега грешки.

Fedora 13 можете да свалите от този адрес. Съгласно плановете на разработчиците, следващата версия на операционната система ще бъде представена на 26 октомври 2010 г.


Източник: pcworld.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар