събота, 29 май 2010 г.

Концептуален компютър-гривна на бъдещето

Дизайнерът Хироми Кирики от Япония е разработила концепция за компютър-гривна на Sony, който може да се появи на пазара след около 10 години.

Устройството с название Nextep Computer е снабдено с гъвкав сензорен дисплей, холограмен проектор и изваждаща се сензорна клавиатура. Предполага се, че Nextep Computer ще бъде предназначен основно за общуване в социалните мрежи.

Това далеч не е първата идея за компютър-гривна. Още през 2008 г. Nokiaдемонстрира своята концепция Morph, която според компанията може да се появи на пазара през 2015 г. В телефона ще бъдат приложени нанотехнологии, благодарение на което той ще може да променя формата си. Освен това, полупрозрачната гривна може да се разтяга. Morph ще притежава сензорна повърхност.

В началото на 2010 г. своя концепция за телефон-гривна представи и Samsung.Според замисъла на дизайнера Ерик Кампбела, устройството има сензоренOLED дисплей и цифрова клавиатура. То ще е удароустойчиво, а в производството му ще бъдат използвани гъвкави електронни компоненти.


Източник: pcworld.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар