четвъртък, 27 май 2010 г.

Жените по-често се опитват да следят е-кореспонденцията на половинките си

Това установява изследване на Лондонският университет по икономика, според което желанието на дамите да знаят с кого си пише техният мъж в Интернет може дори да изиграе ролята на стимул за техническо ограмотяване.


Учени от Лондонският университет по икономика са провели интересно изследване, резултатите от което недвусмислено показват, че жените от семейните двойки по-често се опитват да следят електронната кореспонденция на съпрузите си, отколкото мъжете.
Изследването е базирано на анкета сред 920 семейни двойки със средна възраст на съпрузите от 50 години, а според резултатите 14% от жените редовно попоглеждат електронната поща на половинките си, 13% четат SMS съобщенията в телефоните на съпрузите си, а 10% си признават, че редовно проверяват историята на посетените сайтове в браузъра. Откъм мъжката страна 8% от съпрузите четат мейлите на жените си, и само 7% гледат SMS-ите и историята в браузъра.
Според редица изследвания жените като цяло имат по-малко технически навици и умения за работа с компютър, но когато става въпрос за шпиониране на половинката това изобщо не се явява като пречка, отбелязват още авторите на изследването. Всъщност според тях, за някои от дамите желанието да знаят с кого си пише техният мъж в Интернет може дори да изиграе ролята на важен стимул за техническо ограмотяване. Добрата страна на медала от гледна точка на мъжете вероятно е, че могат да направят същото, ако искат да защитят по-добре личното си пространство (и достойнство) - от летящи чинии например.

Източник: pcworld.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар