петък, 5 февруари 2010 г.

Nvidia ще представи Optimus на 9 февруари?


Според непотвърдена информация Nvidia възнамерява да обяви официално своята нова разработка – технологията носеща името Optimus на 9-ти февруари. Макар на практика Optimus всъщност да не представлява нова концепция може да се очаква, че компанията все пак е направила някои нововъведения с цел оптимизация и подобряване.

Nvidia Optimus всъщност представлява вече известната технология Hybrid SLI разработена от компанията преди известно време. Целта на тази технология е да се осигури по-дълго време за работа на батерия на мобилните компютри като при това не се налага да се жертва производителността на графичната карта. Методът използван в Optimus е идентичен с вече разработената технология за Hybrid SLI – едновременното наличие на две графични карти (дискретна и вградена в чипсета) като в даден момент се използва само една от тях според нуждите на системата.


По думите на Nvidia превключването между двете видеокарти в системата ще става напълно прозрачно за потребителите, като благодарение на Windows 7 всяка от тях ще може да разполага със собствен пакет драйвери който да е инсталиран. По-рано през годината Nvidia обяви, че Optimus ще представлява революция в начина по който потребителите могат да използват своите мобилни компютри. Доколко компанията е решила да обнови и промени технологията или е предпочела само да промени името й от Hybrid SLI на Optimus все още не е ясно.

Няма коментари:

Публикуване на коментар